Subscribe Us

Ankara Peyzaj

Helikopterli Beton

Çevre düzenleme ve geniş,Helikopterli Beton,meskenlerde yer uygulaması olarak kullanılan bir yapı unsurudur.çizgili beton (süpürgeli) ve perdahlı (parlak) olarak uygulana bilen beton helikoptere benzerliği olan bir makine ile uygulanmasından dolayı bu halk arasında bu adı almıştır.

Erdemir inşaat

  • Çizgili beton :Görüntüsünün çizgili olmasından dolayı bu isim ile anılan bu uygulama genelde mesken dışındaki alanlarda kullanılır.oto parklar,yürüyüş yolları,akar yakıt istasyonları gibi alanlarda tercih edilir.
  • Perdahlı beton : yukarıda da belirttiğimiz gibi parlak olan bu beton uygula iş ise genelde iç mekanlarda kullanımı tercih edilir.bina zeminlerinde,fabrika içlerinde ve buna benzer yerlerde tercih edilmektedir.

Helikopterli beton uygulanacak alanda önce kot alınır ve buna gere tesviye yapılır.mühendislik çalışmasında verilen ölçüler doğrultusunda yer düzeltilir.toprakla betonun temasını önlemek için 0.75 çakıl taşı serilir.Kulanım esaslarına göre C25 yada C30 türü hazır beton alana serilir ve düzgün bir şekilde mastarlanır.
beton dökme işlemi gerçekleştikten sonra bir müddet dinlenmeye bırakılan beton yeterli kıvama gelene kadar bekler.yeterli kıvama gelmiş olan beton üstüne her m2 ye 200g düşecek şekilde yüzey sertleştirici adı verilen yapı kimyasalı serpilir ve helikopter uygulaması başlar.yüzey sertleştirici denilen unsur la betona değişik renklerde verile bilir.

Değerli ziyaretçilerimiz 20 yılı aşkın yaptığımız helikopterli beton ve saha betonu çalışmalarının vermiş olduğu tecrübe ile Ankara da sizlerin hizmetindeyiz.Fabrika dışı betonları,Fabrika içi betonları,Otopark ve petrol istasyonları ve gerek görülen her yere perdahlı beton,Saha betonu,çizgili beton,Endüstriyel zemin betonları ve diğer beton işleri için tekliflerinizi bekliyoruz.
helikopterli beton

Yorum Gönder

0 Yorumlar